VISSTE du at sjiraffer kan klare seg lengre uten vann enn kameler?

Det kan de, nemlig! En sjiraff kan vandre rundt i en ørken i tre uker uten vann, men da er sjiraffen så tørst at den kan tømme et smekkfullt badekar i én sup. Jeg gjetter på at det vil skvulpe godt i fire sjiraffmager med 300 liter vann innenbords.

Sjiraffer på savannen finner seg et vannhull - eller en elvebredd. De jobber litt med å komme seg i drikkestilling, men endelig - så kan sjiraffene slukke tørsten. Siden sjiraffer ikke trenger å avkjøle seg - ei heller lar seg fristen til en svømmetur - de kan jo ikke svømme, er festen over når magen er full. Da fortsetter ferden til nærmeste akasietre for å supplere måltidet med fast føde. Som før nevnt i sjiraffbloggen kan en sjiraff spise opptil 90 ulike bladsorter i løpet av en dag.

Her i huset vil heller ikke kalven Klara eller katten Sibir bade, likefullt er badet populært fordi det er varmeste rommet. Sibir synes badekaret er et topp sted for en formiddagslur. Det bringer meg over på dagens fakta - nr 15 i rekken. Både katter ( ikke alle, da) og sjiraffer er passgangere.

bad uten vann.jpg

Comment