Kurs


SCROLL DOWN

Kurs


 NYE KURS 2018 - I ETT ØYEBLIKK - TEKST- OG FOTOKURS

Et bilde kan utvide en tekst, og en tekst kan forandre et bilde. Har du lyst til å skrive poetiske tekster til bildene dine? Vil du fotografere som en forfatter? Da kan du melde deg på kurs hos oss lørdag 17. november. Vi vil fokusere på hvordan vi kan forene tekst og bilder. Kurset inneholder skriveøvelser og fotooppgaver. Temaet vil være trær og hva det betyr for oss. Du sender inn et bilde som du har tatt av et tre og som betyr noe for deg.

Du trenger ingen skrivekunnskaper eller ha fotoerfaring. Det er ikke et kurs i kamerateknikk – et mobilkamera er helt fint.

nina tre.jpg

Han kommer ikke inn til henne, han er på vei ned trappen, hun løper bort til vinduet, får øye på ham, ute, han sitter på en benk med ryggen til henne, han røyker, etter hvert greier hun ikke å telle hvor mange. Hun må ut, tar ikke på noen jakke, heller ingen sko, hun stanser ved det store treet, et stykke bortenfor benken. Gresset i bakgården er fuktig av morgendugg: Hele natten har forsvunnet, ingen skyer på himmelen, solen er rød i øst. Hun tenker at treet hans må felles, det skygger for utsikten.

Foto: Nina Staff. Tekst: Mari Kjetun

Velkommen til kurs i oslo sentrum

Kurset varer fra klokka 11 til 17. Vi er i Leangveien 38 c, Asker.

Kurset koster kr 1500 og inkluderer lunsj og kaffe eller te. Det er begrenset antall plasser, kun 8 personer.

For påmelding innen tirsdag 13. november, send en e-post til mari@kjetun.no  og si om du har betalt på VIPS (mobil 90512991) eller på giro til konto 9100.34.84586.

Bildet av et tre sender du til tekstogbilde@ninastaff.no innen onsdag 14. november.

 

Vi gleder oss til å møte deg!

Foto: Haakon Thue Lie

Foto: Haakon Thue Lie

Nina

Nina Staff er fotograf med utdanning fra Morten Krogvold, Bilder Nordic, NordPhotography og en rekke masterclasses i inn- og utland. Hun har vært utstilt i Venezia og Berlin. Nina bruker gamle fotoprosesser som kollodium våtplate og arbeider mye med analoge bilder og fremkalling i mørkerom. Hun arbeider også med et prosjekt som handler om oppvekst i en dysfunksjonell omgivelse. Hun har utgitt en bok: «MYKEN, ytterst i havet».

http://ninastaff.photography

Foto: Haakon Thue Lie

Foto: Haakon Thue Lie

Mari

Mari Kjetun er skjønnlitterær forfatter på Gyldendal forlag og har utgitt elleve bøker i ulike sjangre. Hun er også bidragsyter i to interiørbøker og har skrevet tekster til musikkdrama og dikt til andres fotografier. Hun har holdt en rekke skriveverksteder og er en aktiv amatørfotograf. Bildene bruker hun som inspirasjon når hun skriver tekster og driver research til romanene sine. Hun lager fotoreisereportasjer for ukeblader og har vært med på over to hundre interiørreportasjer for ukeblader og magasiner. Her har Mari arbeidet med fotografi, tekst og styling.

http://www.kjetun.no

Prosjektet er støttet av Norsk Forfattersentrum

Skjermbilde - logo forfattersentrum.PNG

Tilbakemeldinger fra tidligere kurs:  

- Det å kjenne 100% tilstedeværelse er ikke daglig kost for meg, men her var jeg "her og nå"! Med kamera er jeg "i flyt", med tekster til skjedde det så mye mer! Vi fikk noen viktige nøkler som kan hjelpe oss videre! Kjempespennende kurs. Ellen

- Skulle du få muligheten til å gå på kurs hos disse bra damene her, bare gjør det!! Takk til Nina og Mari for verdifulle timer sammen med dere, og for et nydelig, og ikke minst sjelfullt og flott kursopplegg. Denne lørdagen tar jeg med meg på veien videre ♥ den vil aldri bli glemt. Heidi